Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Kruispunt Amstelveenseweg/Stadionweg wordt opnieuw geasfalteerd: "We moeten dit deel klaar hebben voor de marathon"

2 oktober 2024, 14.01 uur · Aangepast 4 oktober 2024, 15.31 uur · Door Luuke Westelaken / Informatief

Het Verkeer gaat langs op de kruising van de Stadionweg en de Amstelveenseweg. Hier wordt op dit moment druk gewerkt aan het opnieuw asfalteren van de weg. Ook moet het kruispunt veiliger en overzichtelijker worden. We spreken directievoerder John Buisman over het werk aan de weg.

John Buisman - Het Verkeer - AT5

In de stromende regen legt Buisman uit wat er aan de kruising Stadionweg /Amstelveenseweg moet gebeuren. "Wij zijn hier bezig met het vervangen van de asfaltdeklaag, daarnaast worden er nieuwe lussen aangebracht en wij vervangen op de hoek bij de Olympiaweg een zogenoemde black spot", vertelt Buisman. Op de hoek van de Olympiaweg hebben de afgelopen jaren namelijk meerdere ongelukken plaatsgevonden.

Werkman Amstelveensewg - AT5
Quote

"Het weer is het wel een beetje jammer, het is zeiknat"

Werkman

De werkzaamheden moeten in een korte periode af zijn in verband met TCS Amsterdam Marathon die plaatsvindt op 20 oktober. Dus ondanks het slechte weer wordt er flink doorgewerkt. "Het weer is het wel een beetje jammer, het is zeiknat. Maar het werkt prima, we zijn op elkaar ingespeeld dus dat werkt goed", vertelt één van de werkmannen. 

AT5

Gevolgen voor het verkeer

Het autoverkeer moet rekening houden met omleidingen. Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleidt. Buisman vertelt dat het kruispunt in het weekend opengaat om de vertraging door de werkzaamheden aan de Ring A10 niet verder op te laten lopen.

Het werk aan het kruispunt Amstelveenseweg aan de kant van de Olympiaweg is klaar voor 20 oktober. Na de marathon starten de werkzaamheden in de andere richting. Dan is de Amstelveenseweg stad-in afgesloten.

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, mail dan naar: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam