Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Rotonde Meeuwenlaan/Johan van Hasseltweg wordt kruispunt: "Rotonde voldeed niet meer"

27 september 2024, 16.13 uur · Aangepast 17.15 uur · Door Luuke Westelaken / Informatief

In Het Verkeer nemen we een kijkje in Noord bij de werkzaamheden op de Meeuwenlaan. Om de verkeerssituatie veiliger te maken wordt van de rotonde met de Johan van Hasseltweg een kruispunt gemaakt. 

Omgevingsmanager Liselot van der Knaap legt uit waarom ze de rotonde transformeren naar een kruispunt. "We doen het om de doorstroom van het verkeer op de kruising te verbeteren. We maken van de rotonde een kruispunt met verkeerslichten om het verkeer beter te reguleren", vertelt ze.

AT5

Waarom een kruispunt en geen rotonde?

Een buurtbewoner vraagt zich af waarom de rotonde niet kan blijven. Van der Knaap reageert: "We zagen dat de afgelopen jaren de rotonde steeds drukker werd. De verwachting is ook dat het de komende jaren steeds drukker gaat worden. Dus de rotonde voldeed niet meer."

Artist impression van het nieuwe kruispunt - Gemeente Amsterdam
Quote

"Er staan hier rijen, ik zie dat iedereen vertraagd. Maar hoort erbij, dat is Nederland"

Voorbijganger

Voorbijgangers en buurtbewoners reageren wisselend op de werkzaamheden aan de kruising. "Er staan hier rijen, ik zie dat iedereen vertraagd", vertelt een jonge vrouw. "Maar hoort erbij, dat is Nederland", voegt ze toe. "Beroerd", zegt een ander. "Het schiet niet op en er zijn opstoppingen." Een bewoner zegt benieuwd te zijn naar de nieuwe weg. "Ik fiets hier best vaak en het was best onoverzichtelijk. Dus ik hoop dat het beter wordt."

Voor auto's gelden er omleidingsroutes, fietsers en voetgangers kunnen langs het werk. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het nieuwe kruispunt eind 2025 klaar.

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, mail dan naar: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam