Start van hoofdcontent

Straten van Amsterdam

nl

Straten: Rust pakken in de Rustenburgerstraat

24 september 2024, 19.15 uur · Door Informatief

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Deze week zijn we in de Rustenburgerstraat in de Pijp. 

Ton heeft een bijzondere verzameling, hij spaart namelijk al vijftien jaar oude ansichtkaarten van de Pijp. Hij koos de honderd mooiste kaarten en maakte hier een boekje van. Volgens Ton zijn ansichtkaarten een soort tijdmachine. De mooiste kaart die Ton heeft is een kaart die kunstschilder Piet Mondriaan schreef vanuit zijn atelier in de Pijp. 
 

AT5

Wie thuis is in de tattooscène zal hem zeker kennen, Joey de Boer heeft zijn tattoostudio in de Rustenburgerstraat. Hier heeft hij al meerdere bekenden getatoeëerd, van voetballers tot influencers. De stijl die Joey typeert heet fine line, en zijn vaak kleine subtiele figuurtjes. Presentator Nadine mag zelf even ervaren hoeveel pijn een fine line tattoo doet. Pijn is fine, zegmaar.  

AT5

Francis is ademcoach van beroep. Dit houdt in dat ze mensen begeleidt naar meer ontspanning door middel van ademhalingssessies. Ademhalingstherapie brengt je via fysiek wijze weer terug naar deze pijnlijke opslagplekken in je lichaam, om ze vervolgens aandacht en liefde te geven waardoor er heling kan plaatsvinden.  

AT5

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van de Straten van Amsterdam. We zijn ook op YouTube te vinden en op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]