Start van hoofdcontent

Stad

nl

A10 verzakt door werkzaamheden

22 september 2024, 18.33 uur · Aangepast 22 september 2024, 21.27 uur · Door Cintha Rood

Een stuk van de ringweg A10 ten zuiden van Amsterdam is verzakt als gevolg van werkzaamheden langs de weg. Op foto's die Rijkswaterstaat heeft gepost op X is duidelijk te zien hoe een flinke scheur in het wegdek is ontstaan tijdens het aanbrengen van een damwand. Dit zorgt volgens Rijkswaterstaat voor hinder en extra reistijd.

Scheur in de A10 - Rijkswaterstaat

Vanaf maandagochtend 5.00 uur blijft vanwege de scheur één rijstrook voorlopig dicht op knooppunt De Nieuwe Meer richting Utrecht. Verkeersdeelnemers kunnen daardoor tijdens de ochtend- en avondspits rekenen op extra reistijd en hinder. Volgens de gemeentelijke projectorganisatie Zuidas wordt ‘s nachts de schade aan de weg hersteld, dit kan enkele nachten gaan duren.

Vanwege de werkzaamheden aan het Zuidasdok is de A10 Zuid vrijdag tot en met maandag 23 september 5.00 uur afgesloten. Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok waarschuwde al dat deze afsluitingen voor ernstige verkeershinder en langere reistijden gingen zorgen. 

Op verschillende locaties langs de A10 Zuid worden damwanden aangebracht. Die zijn nodig om de A10 tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel te verbreden met extra rijbanen.

Dit is niet de eerste keer dat de A10 tijdens werkzaamheden wordt beschadigd. In juli is tijdens het werk aan het project Zuidasdok de A10 Zuid ingezakt door het gebruik van enorme kranen.

Voor actuele informatie tijdens de afsluitingen wordt geadviseerd om het reisadvies van de ANWB en Rijkswaterstaat in de gaten te houden. De busbaan richting de Amstelveenseweg is wel bereikbaar en kan gebruikt worden door bussen.