Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Dreigende man zwaait tijdens rap live op Facebook met pistool: zes weken cel

22 september 2024, 08.46 uur · Aangepast 09.16 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Een man die in mei van dit jaar een (gas)pistool liet zien tijdens een livestream op Facebook is deze week veroordeeld tot zes weken celstraf. Hij zwaaide met het wapen terwijl een ander aan het rappen was. 

De livestream duurde ruim een uur. De man leek in beschonken toestand en uitte allerlei bedreigingen. Ook laadde hij het pistool door. Nadat de deurbel ging, richtte hij het pistool op de deur. Daarna kwamen er mensen binnen met wie hij ging praten. 

Arrestatieteam ingezet

De video werd opgenomen in een woning in Amsterdam. Het bleek te gaan om de woning van de rappende man. Een arrestatieteam viel de woning binnen. Volgens de rechtbank duidde de inzet van het zwaarbewapende team erop dat er bij de politie 'verontrusting heerste over hetgeen zij mogelijk zouden aantreffen'. Het bleek uiteindelijk te gaan om een gaspistool van het type Zoraki M906, dat lijkt op een echt vuurwapen

Volgens de rechtbank heeft de man 'een bijdrage geleverd aan het ongecontroleerd bezit van wapens'. "Het ongecontroleerde bezit van wapens brengt een onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van personen met zich en leidt tot gevoelens van onveiligheid in de samenleving", schrijft de rechtbank in het vonnis

Schuldbewust

In 2017 werd de man al veroordeeld voor een soortgelijk iets, maar de rechtbank vindt dat te lang geleden om daar rekening mee te houden in de hoogte van de straf. Hij zou wel schuldbewust zijn en hebben erkend dat zijn daden niet goed waren. 

Van de straf wordt nog wel de tijd die hij in voorarrest zat afgetrokken.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938