Start van hoofdcontent

Oost

nl

Betondorp viert feest vanwege 100-jarig bestaan: "Hadden Halsema verwacht, maar kregen Sjakie"

21 september 2024, 14.51 uur · Aangepast 20.09 uur · Door AT5

Groot feest in Betondorp vandaag vanwege het 100-jarig bestaan. De bewoners vieren het unieke karakter van het dorp, de geschiedenis en saamhorigheid. En als kers op de taart opende mister Ajax Sjaak Swart het feest. "We hadden eigenlijk Femke Halsema verwacht, maar Sjaak is nog leuker", lacht een bewoonster. "Het is nog echt een Ajax-dorp, Sjaak is een legendarische speler."

AT5

Swart kwam deze ochtend samen met stadsdeelvoorzitter Caroline de Heer in een speciale Ajax-auto Betondrop binnenrijden. Daar opende hij samen met De Heer het feestweekend ter ere van het 100-jarig bestaan van Betondorp. 

Ook bij Swart heeft Betondorp een speciaal plekje in zijn hart: "Ten eerst heb ik hier vlakbij gewoond en ik kwam veel bij Johan Cruijff natuurlijk met zijn ouders. Het stadion aan de overkant, daar heb ik jaren met hem getraind", legt hij uit. "Hij kwam dan uit school en dan stond die na afloop achter het doel bij ons de ballen terug te schieten. Daarna heb ik negen jaar met hem gespeeld."

AT5

Het dorp en Sjaak zorgen bij meer mensen voor herinneringen: "Ik heb mijn hele jeugd gewoond in de Watergraafsmeer en ik ging als een soort verliefde puber in mijn eentje vroeger naar Ajax en kocht altijd mijn een kaartje bij Sjakie", vertelt een bezoekster vol nostalgie deze middag. "En dat ik hem dan nu zo zie en mag ontmoeten, dat is echt een soort droom die uitkomt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938