Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Nog drie verdachten vast na protest van Ajax-supporters op Leidseplein

16 september 2024, 16.13 uur · Aangepast 16 september 2024, 17.17 uur · Door AT5

Van de negen mensen die de politie gistermiddag heeft aangehouden bij ongeregeldheden rondom het Leidseplein, zitten er nog drie vast. Het onderzoek naar de drie loopt op dit moment nog. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en belediging. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Honderden Ajax-supporters demonstreerden gistermiddag op het Leidseplein en later ook bij het hoofdbureau van de politie op de Elandsgracht vanwege de politiestakingen tijdens wedstrijden van Ajax, waardoor de duels niet door konden gaan. 

Rond 14.30 uur kwamen de supporters bijeen op het Leidseplein. Betogers droegen fakkels en staken rookbommen en vuurwerk af. Na een tijdje verplaatste de demonstratie zich richting het hoofdbureau van de politie, dat zo'n kleine 500 meter verderop ligt. Op dat moment sloeg de sfeer om. 

Ingrijpen ME

Enkele demonstranten tilden een dranghek en een fiets boven hun hoofd en kwamen daarmee dreigend op de ingang van het hoofdbureau af, waar agenten paraat stonden met honden. Ook wierpen supporters onder meer een fiets tegen een politiebusje en gooiden ze kliko's op straat. De ME kwam al snel in actie om de supporters te verdrijven. Zo'n twee uur na het begin van de demonstratie was de situatie weer onder controle. 

De politie liet gisteren in eerste instantie weten dat er acht aanhoudingen waren verricht, maar het bleek uiteindelijk dat er ook een negende supporter was aangehouden. 

AT5 was gisteren bij het protest en het ingrijpen van de Mobiele Eenheid aanwezig:

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938