Start van hoofdcontent

Noord

nl

Buschauffeur vergeet opbreking bij Meeuwenlaan en rijdt zich klem

14 september 2024, 18.41 uur · Aangepast 10.45 uur · Door AT5

Er wordt veel gewerkt aan de weg in de stad, zo ook op de kruising bij de Meeuwenlaan en de Johan van Hasseltweg in Noord. Een buschauffeur vergat de opbreking echter en reed zich klem in de straat. 

De rotonde bij de kruising van de twee straten in Noord wordt op het moment weggehaald en vervangen door een kruispunt met stoplichten. Daardoor is de weg tot na verwachting eind november afgesloten voor het verkeer. 

Buslijn 35, die pendelt tussen het Olof Palmeplein en Molenwijk, rijdt daardoor niet via de Meeuwenlaan maar tijdelijk via de Nieuwe Leeuwarderweg. De buschauffeur ging vanaf Molenwijk niet de Nieuwe Leeuwarderweg op, maar nam de Meeuwenlaan. Halverwege de straat zat de opbreking en moest de chauffeur zien te draaien. 

Bij een parkeerpleintje probeerde de chauffeur dat te doen, maar reed zichzelf klem. Daarbij sneuvelde ook het achterruit van de bus. De buschauffeur mocht vervolgens niet zomaar achterruit rijden. Volgens een woordvoerder van het GVB moet daarvoor altijd een team van het vervoersbedrijf bij aanwezig zijn om de bus te begeleiden. Het is niet duidelijk hoeveel reizigers in de bus zaten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938