Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Eigenaar tabakswinkel werkt overvaller tegen de grond: "Hij was op het verkeerde adres"

13 september 2024, 16.17 uur · Aangepast 17.59 uur · Door Stefan Bunschoten

De overvaller die vanmorgen werd opgepakt na een overval in de Jodenbreestraat, had gedreigd met een groot mes. Klanten achtervolgden hem daarna samen met de eigenaar, die de verdachte op het Waterlooplein tegen de grond konden werken. 

Op het moment van de overval stond de moeder van de eigenaar achter de kassa. Ze drukte op de noodknop, waarna de eigenaar meteen naar de winkel kwam om te helpen. "Aangezien ik in de buurt woon ben ik gelijk hierheen gekomen. En ik heb zelf de dader hier iets verderop kunnen aanhouden met omstanders", vertelt hij. 

Vlak voordat de eigenaar hem kon tackelen, had hij net het mes weggegooid. "Toen wist ik eigenlijk dat hij geen mes meer had", zegt de eigenaar. "En toen was ik vrij om te doen wat nodig was. Hij was bij het verkeerde adres in dit geval."

Quote

"Ze deden het op een nette manier. Ze hebben hem niet geschopt of geslagen"

Marktkoopman

Marktkooplui waren getuigen van de aanhouding. "Ze drukten hem op de grond", zegt een van hen. "En hielden zijn handen vast. Ze deden het op een nette manier. Ze hebben hem niet geschopt of geslagen." Hij herkende de overvaller. "Het is een jongen die hier wel vaker op het Waterlooplein is. En soms ook rare dingen doet." Ook andere marktkooplui kennen hem uit de buurt. 

Erg naar

De overval maakt ook indruk op de marktkooplieden, vooral vanwege de grootte van het mes waarmee de overvaller gedreigd had. "Er gebeuren allerlei dingen hier op het Waterlooplein", zegt een marktkoopman. "Meestal hele positieve dingen. Maar dit vond ik wel erg naar om te zien."

De verdachte is een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gaat. Hij zit nog vast. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938