Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Treinverkeer na staking laat op gang: "Het is niet makkelijk deze dagen"

11 september 2024, 13.02 uur · Aangepast 11 september 2024, 14.21 uur · Door Stefan Bunschoten

De staking van NS-personeel zorgde op het Centraal Station vanmorgen niet voor grote drukte. Veel Amsterdammers waren op de hoogte en vermeden de trein. Wel duurde het nog lang voordat de treinen weer reden en dat zorgde er voor dat treinreizigers te laat op hun werk of studie kwamen. 

Tussen 4.00 en 8.00 uur legde het NS-personeel het werk neer. Ze protesteren, net als het GVB-personeel gisteren deed, voor behoud en verbetering van hun vroegpensioenregeling.

Een aantal toeristen had vanochtend geen idee. "Je hebt geen informatie. Niet over het perron waar de trein staat en of die sowieso vertrekt. We staan een beetje voor een raadsel." Een man die net uit Amerika was gekomen vertelde dat hij al drie of vier uur stond te wachten. "We kennen de NS, dit gaat nog wel een tijdje duren."

Stage

Hij had gelijk, want na 8.00 uur reden er de eerste paar uur nog nauwelijks treinen. Tot teleurstelling van treinreizigers die juist later waren gekomen om de staking te ontlopen. "Ik heb stage. Ik moet er hard voor werken", vertelde een vrouw die naar Almere moest. "Het is niet echt makkelijk deze dagen..."

De staking leidde niet tot grote drukte op de snelwegen en op Schiphol bleef het ook rustig. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938