Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Staking bij NS en streekvervoerders: alleen treinen naar Schiphol en geen Connexxion-bussen

11 september 2024, 06.30 uur · Aangepast 11 september 2024, 06.40 uur · Door AT5

Medewerkers van de NS en de streekvervoerders leggen vanochtend het werk neer om actie te voeren voor een betere vroegpensioenregeling. Dat betekent dat er van 4.00 tot 8.00 uur geen treinen rijden, behalve een enkele trein tussen Amsterdam en Schiphol. Ook de bussen van Connexxion rijden niet.

AT5 / Daniël Rommens

Net als gisteren, toen het personeel van het GVB, RET en HTM het werk neerlegde, is de staking gericht tegen de overheid. Met de actie willen de stakers een verbeterde Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) afdwingen. De wens is dat mensen met een zwaar beroep drie jaar eerder dan normaal kunnen stoppen met werken. Die maatregel loopt volgend jaar af, een verlenging moet nog goedgekeurd worden.

De bedoeling was eigenlijk dat er tussen 4.00 uur en 8.00 uur helemaal geen treinen zouden rijden. Echter oordeelde de rechter gisteren dat er toch ieder kwartier een trein tussen Amsterdam Centraal en Schiphol moet rijden. Dat gebeurde nadat Schiphol naar de rechter stapte. Volgens de luchthaven zou door de staking de openbare orde en veiligheid in het geding komen, onder meer door een verkeersinfarct dat zou ontstaan.

De NS adviseert reizigers die van en naar Schiphol reizen zoveel mogelijk te kiezen voor alternatief vervoer. Ook moeten reizigers er rekening mee houden dat om 8.00 uur niet direct alles weer rijdt, omdat bussen en treinen vanuit de verschillende remises en rangeerterreinen hun route zullen beginnen.

Ook de medewerkers van Arriva, Keolis, EBS en Qbuzz het werk vanochtend neer. Trams en bussen van het GVB rijden vanochtend wel de normale dienstregeling.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938