Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Geen Champions League voor Ajax Vrouwen na verlies van Fiorentina

7 september 2024, 20.35 uur · Aangepast 8 september 2024, 09.17 uur · Door AT5

De Ajax Vrouwen hebben vanavond met 1-0 verloren van het Italiaanse Fiorentina en zijn daarmee in de eerste voorronde van de Champions League uitgeschakeld.

AT5

De finale van de eerste kwalificatieronde, die bestaat uit mini-toernooien van vier clubs, vond plaats in het Deense Brondby. De 82ste minuut was beslissend, toen Madelen Janogy de bal achter keepster Regina van Eijk wist te schieten en de Italiaanse ploeg daarmee op voorsprong bracht.

Een slotoffensief mocht niet meer baten, waarmee de ploeg van Hesterine de Reus een plek in de tweede voorronde aan zich voorbij ziet schieten.

Eerder deze week wonnen de voetbalsters nog met 4-1 van FK Kolos Kovalivka. En vorig seizoen schreven de Ajax Vrouwen geschiedenis door voor het eerst de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Toen waren het de voetbalsters van Chelsea die Ajax uitschakelden.

Wie zich wel heeft geplaatst voor de tweede voorronde is FC Twente. De ploeg won met 5-0 van het IJslandse Valur en is een stap dichter bij het hoofdtoernooi.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938