Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeer op A10 weer grotendeels vast, files bij afsluitingen in stad vallen mee

3 september 2024, 09.07 uur · Aangepast 3 september 2024, 13.41 uur
Door AT5 · Foto: Michiel Klaassen

Opnieuw staan veel automobilisten stil op de A10. Met name op de A10 West staat veel file. De drukte op wegen in West en het centrum valt, ondanks de werkzaamheden aan het project de Oranje Loper, nog relatief mee. 

De files op de A10 worden met name veroorzaakt door de afsluiting van de A10 Noord. Die weg is in zuidelijke richting dicht. Verkeer dat vanaf Noord of Zaandam richting het zuiden wil, gaat daardoor vaak via de A10 West. Maar die staat vanochtend, net als gisteren, bijna volledig vast.

Vanmorgen waarschuwde de ANWB al dat de werkzaamheden aan de A10 Noord ook ver buiten de stad voor files zorgen. "Drukte op verschillende wegen in Noord-Holland, mede dankzij wegwerkzaamheden op de A10", schreef de ANWB.

Michiel Klaassen

In West en het centrum werden ook files verwacht doordat wegen en bruggen tussen de Raadhuisstraat en het Mercatorplein worden opgeknapt. Die werkzaamheden staan bekend als het Oranje Loper-project. Vanochtend viel het tijdens de ochtendspits nog mee met de drukte. 

Het werk aan de Oranje Loper duurt nog tot zeker 2026. De afsluiting van de A10 Noord moet op 9 september opgeheven worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938