Start van hoofdcontent

Nieuws

nl

Peter Holla wordt nieuwe hoofdcommissaris Amsterdamse politie

2 september 2024, 12.21 uur · Aangepast 3 september 2024, 08.24 uur · Door AT5

Peter Holla is voorgedragen om de nieuwe hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie te worden. Daarmee is hij de opvolger van Frank Paauw, die deze zomer bondsvoorzitter van de KNVB werd. 

Peter Holla - AT5

De in Amsterdam geboren en getogen Holla werkt sinds 1984 bij de politie. In zijn laatste functie werkte hij als hoofd operatiën. Daarvoor werkte hij onder andere op het bureau sociale jeugd- en zedenzaken, de verkeerspolitie en bij de recherche. Na het vertrek van voorganger Paauw werkte hij al als vervangend hoofdcommissaris. 

Reacties

"De onrust in de samenleving vraagt om grote inspanningen van onze politiemensen die vaak tegen hun grenzen aanlopen", zegt Holla op de website van de politie. "Ik heb groot respect voor al het harde werken en wil me als politiechef inzetten voor de menselijke maat en een zo goed mogelijke balans tussen vraag en inzet."

Burgemeester Halsema zegt blij te zijn met de voordracht van Peter Holla als nieuwe hoofdcommissaris . "We werken al jaren nauw samen. Hij brengt een bak aan ervaring mee en kent de stad als geen ander."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938