Start van hoofdcontent

Verkeer

nl

Gedeelte Stadhouderskade dicht, morgen starten maandenlange werkzaamheden

1 september 2024, 14.20 uur · Door AT5

Vanwege werkzaamheden die morgen beginnen is de Stadhouderskade vanaf vandaag voor een gedeelte afgesloten. De werkzaamheden duren tot en met december, maar op andere plekken in het gebied zal tot zeker volgend jaar mei doorgewerkt worden.

De werkzaamheden hebben flinke gevolgen voor automobilisten. Weggebruikers die vanaf het Rijksmuseum in de richting van de Torontobrug willen, moeten nu ruim 5 kilometer omrijden

Tenminste: als ze de omleidingsroute van de gemeente volgen. Die route loopt via de Hobbemakade, Diepenbrockstraat, Rooseveltlaan, Vrijheidslaan en de Amsteldijk. Volgens de gemeente zijn die straten het extra verkeer beter opvangen dan andere (kortere) omrijroutes.

De omleidingsroute voor auto's - Gemeente Amsterdam

Tijdens de werkzaamheden worden er onder meer een zogenoemde wandelboulevard en een vernieuwd fietspad aangelegd. Dat gaat ten koste van de 41 parkeerplekken die zullen verdwijnen.

Ook fietsers kunnen er tijdens de werkzaamheden niet over het gedeelte van de Stadhouderskade rijden. Omdat het fietspad aan de grachtzijde onder handen wordt genomen heeft de gemeente besloten om het fietspad aan de gevelzijde ook af te sluiten, zodat fietsers daar niet tegen het verkeer ingaan.

Meer werkzaamheden

De werkzaamheden op deze specifieke plek vormen de eerste fase in een reeks meerdere projecten. Bij elkaar zal er tot zeker volgend jaar mei doorgewerkt worden in het gebied.

Iets meer dan een jaar geleden was een ander gedeelte van de Stadhouderskade afgesloten vanwege werkzaamheden. Toen ging het om het stuk tussen de Eerste van der Helststraat tot aan de kruising met het Oosteinde. De afsluiting zorgde toen voor flinke files op omliggende straten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938