Start van hoofdcontent

Noord

nl

Kogelhuls op Waterlandplein gevonden terwijl bewoners bijgepraat worden over beschietingen

29 augustus 2024, 20.39 uur · Aangepast 29 augustus 2024, 20.55 uur · Door AT5

Op het Waterlandplein in Noord hebben kinderen een kogelhuls gevonden in een plantenbak. De politie trof later een tweede huls aan. In een week tijd werd er vier keer geschoten op het plein. De politie doet onderzoek. 

In een week tijd werden een vishandel en een eetcafé beiden twee keer beschoten. De vishandel op 12 en 18 augustus, het eetcafé op de 14e en de 16e. De hulzen werden gevonden in een plantenbak vlak bij de twee zaken. Of de kogelhulzen met de schietincidenten te maken hebben moet de politie nog onderzoeken. 

Zowel de vishandel als het eetcafé werden vanwege de beschietingen gesloten voor zes maanden. De gemeente en politie vreesden dat er nieuwe beschietingen zouden plaatsvinden als de deuren openbleven. 

Bezorgde buurtbewoners

Op het moment dat de kinderen de hulzen aantroffen was een paar honderd meter verderop een bewonersavond bezig over de incidenten. Locoburgemeester Marjolein Moorman, stadsdeelvoorzitter Brahim Abid en medewerkers van Ymere waren daarbij aanwezig om uitleg te geven, zorgen aan te horen en vragen te beantwoorden. 

Buurtbewoners lieten eerder aan AT5 weten veel vraagtekens te hebben over wat er gaande is.  "Je gaat hopen dat het in elk geval niet gebeurt als alles open is en ik hier nog gevaar ga lopen", aldus een van hen. Op het plein werd ook een politiepost neergezet waar bewoners terechtkunnen met hun zorgen en vragen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938