Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Politiebond noemt reactie KNVB op staking tijdens Klassieker 'opmerkelijk': "Staan altijd voor ze klaar"

26 augustus 2024, 13.23 uur · Aangepast 26 augustus 2024, 17.16 uur · Door Flip Linssen & Maarten Westerduin

De reactie van de KNVB op de aangekondigde staking van de politie tijdens de Klassieker in Rotterdam, is slecht gevallen bij de Nederlandse Politiebond. De voetbalbond reageert teleurgesteld op de aangekondigde staking. "Opmerkelijk", zegt Nine Kooiman, voorzitter van de vakbond.

"Wij zouden het echter enorm betreuren als het voetbal hiervoor wordt gebruikt", reageerde de KNVB eerder vandaag tegenover RTV Rijnmond. "Zeker in het geval van de Klassieker, waar miljoenen mensen door worden geraakt die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd." 

Die reactie is tegen het zere been van voorzitter Kooiman van de Nederlandse Politiebond, die samen met vier andere bonden actie voert voor een verbeterd vroegpensioen. "Dan denk ik: jullie vergen en vragen enorm veel politie-inzet. Maak je dan ook hard voor de mensen die altijd klaarstaan voor jullie. En zet druk naar de minister om te zorgen voor een vroegpensioenregeling."

Ongeregeldheden

De afgelopen weekenden werd er ook al bij andere eredivisiewedstrijden gestaakt door de politie. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld bij NAC Breda - Ajax, maar dat ging toen niet om een wedstrijd waar vaak ongeregeldheden zijn.

Feyenoord-Ajax is dat bij uitstek wel, benadrukt Kooiman. Daarmee doelt ze onder andere op vuurwerk en een aansteker die in de afgelopen jaren het veld op zijn gegooid. Ook wordt de spelersbus vaker nagejoeld en bekogeld met vuurwerk door Feyenoord-supporters.

Quote

"Ik hoop dat hij goed in overweging neemt dat deze wedstrijd nooit zonder ongeregeldheden is verlopen"

Nine Kooiman - Nederlandse Politiebond

Volgens de politiebonden is staken tijdens De Klassieker nodig omdat de onderhandelingen voor een verbeterd vroegpensioen zijn vastgelopen. "Dat hebben we nog steeds niet, dan moeten we over tot zwaardere acties. Helaas is deze wedstrijd er eentje die we eruit moeten halen. "

Of de wedstrijd zonder politie door kan gaan, is volgens haar aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. "Maar ik hoop dat hij goed in overweging neemt dat deze wedstrijd nooit zonder ongeregeldheden is verlopen." Een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester laat weten dinsdag of anders later deze week uitsluitsel te kunnen geven over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938