Start van hoofdcontent

Weer

nl

Zomers weer keert terug: "Volop zon en tropische temperaturen niet uitgesloten"

25 augustus 2024, 19.02 uur · Aangepast 26 augustus 2024, 08.03 uur · Door Robin Antonisse

Het is nog niet gedaan met het zomerse weer. De komende dagen wordt het zonnig en gaat het kwik omhoog. Woensdag bestaat de kans op tropische temperaturen.

Gemeente Amsterdam

Na een wisselvallige maandag, waarbij er hier en daar kans bestaat op een bui, schiet de temperatuur snel naar zomerse waarden, meldt Weeronline. Waar het de eerste dag van de werkweek zo'n 21 graden wordt, schiet het kwik de dagen erna omhoog.

Dinsdag gaat de wind vanuit het zuidoosten waaien, waardoor ook de temperatuur omhoog gaat. De zon schijnt volop en in de middag wordt het rond de 25 graden. Woensdag stijgt de temperatuur nog wat verder. Opnieuw wordt er volop zon verwacht en kan het op enkele plekken 30 graden worden.

Daarna draait de wind terug naar westelijke richtingen, waardoor het een paar graden koeler wordt. Op veel plaatsen blijft het met 25 graden zomers. Ook dan zijn er donderdag flinke perioden met zon en blijft het vrijwel overal droog.

De dagen erna zakt de temperatuur naar zo'n 21 graden. De wind gaat dan uit het noordwesten waaien. Wel blijft het vrijdag en zaterdag vrijwel overal droog, maar is er iets meer bewolking. Het is nog onzeker wat het weer daarna gaat doen, maar er zijn volgens de meteorologen signalen dat het vanaf zondag weer warmer wordt.