Start van hoofdcontent

Stad

nl

Topdrukte op stations met Formule 1-fans: "Hotel was te prijzig, dus we gaan gewoon met de trein"

25 augustus 2024, 15.15 uur · Aangepast 25 augustus 2024, 16.03 uur · Door Jesler Bos

Uit alle windstreken verzamelden zich vanmorgen duizenden Oranjefans op Amsterdam Centraal en Sloterdijk. De laatste haltes voor eindbestemming: Zandvoort. Toch juicht de oranjestoet niet alleen voor Max Verstappen, tussen de supporters zitten ook aardig wat fans van Lando Norris verstopt, ook in Oranje. 

AT5

De NS had extra treinen ingezet om de topdrukte in goede banen te leiden. En dat leek aardig te lukken. Om de paar minuten kwam er een trein aan op Centraal die vervolgens weer terug richting Zandvoort reed. 

Hoewel Max dit seizoen niet meer standaard op nummer één eindigt, zijn de fans wel hoopvol gestemd. "Max op 1, Norris op 2 en Hamilton op 16", vertelt een supporter. Een andere supporter hoopt dat het thuispubliek Max Verstappen naar de overwinning schreeuwt. "We hebben zeker kans", zegt hij. 

Lando Norris

Tussen al het Oranjepubliek zitten ook veel fans van de Britse coureur Lando Norris verstopt. McLaren, het team dat hij voor rijdt, heeft een oranje auto. "Dat komt nu mooi uit", vertelt een McLaren-fan.

Maar wie er ook nummer één wordt, over één ding zijn de supporters die AT5 spreekt het wel eens: " Veel bier. Morgen wordt een zware dag", vertelt een supporter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938