Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Minderjarige jongen neergestoken tijdens vechtpartij bij Bijlmer Arena

24 augustus 2024, 20.17 uur · Aangepast 25 augustus 2024, 08.30 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Een 17-jarige jongen is vanavond neergestoken tijdens een vechtpartij onder station Bijlmer Arena. De jongen is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De dader vluchtte op een elektrisch fietsje. 

Hulpdiensten werden rond 19.30 uur gealarmeerd. Het was toen druk in de omgeving van het station, mede vanwege een concert in de Ziggo Dome. Agenten ter plaatse troffen de gewonde jongen aan, maar de dader was al gevlucht. 

Naast twee ambulances werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde even verderop, op een grasveld bij de Johan Cruijff Arena. Het slachtoffer werd al snel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de ambulance vertrok met spoed. 

Agenten hebben in politiewagens rondgereden op zoek naar de dader, maar ze hebben hem niet meer gevonden. Later op de avond verspreidde de politie daarom een signalement van de verdachte. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en lange geblondeerde dreads. Hij is waarschijnlijk tussen de 25 en 30 jaar oud en reed op een elektrische (vouw)fiets in de richting van de Johan Cruijff Arena. 

Ook over de aanleiding van het gevecht en over het gevecht zelf heeft de politie nog veel vragen. Getuigen die het incident hebben zien gebeuren of eventueel gefilmd worden gevraagd om zich te melden, ook getuigen die vooraf aan het vooral iets hebben gezien worden gevraagd om zich te melden. Vermoedelijk is de vecht- en steekpartij ook (deels) vastgelegd op een van de vele beveiligingscamera's op het plein.

Vrijdagavond vond er ook al een steekpartij plaats in Zuidoost. Dat gebeurde bij flat Kikkenstein, er vielen drie gewonden. Daarnaast werd er zaterdagmiddag op de Rozengracht in het centrum een man neergestoken. Daar hielden agenten al snel een verdachte aan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938