Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nog een overval op een taxichauffeur, dit keer zelfs taxi gestolen

21 augustus 2024, 17.42 uur · Aangepast 21 augustus 2024, 22.23 uur · Door Stefan Bunschoten

Er blijkt vorige week nog een taxichauffeur te zijn overvallen door klanten. De overvallers gingen ervandoor met zijn taxi. Het slachtoffer bleef achter in Osdorp, vertelt hij tegen AT5.

De chauffeur pikte in de nacht van woensdag op donderdag de drie passagiers op in de buurt van het Leidseplein. Ze wilden naar Osdorp. Op de eindbestemming, het De Biezenhof, richtten ze vuurwapens op hem. De taxichauffeur verzette zich en er ontstond een gevecht.

Quote

"Ik pakte het wapen en duwde de overvaller, maar de twee anderen duwden mij daarna"

Taxichauffeur

"Ik pakte het wapen met mijn rechterhand", vertelt hij. "Ik stapte uit en duwde de overvaller weg. Maar de twee andere overvallers duwden me daarna weg." Doordat hij hard op de stoep terechtkwam heeft hij wonden op beide knieën. 

De drie overvallers vluchtten daarna in de taxi weg. In de taxi lagen nog de portemonnee en de telefoon van de chauffeur, die daardoor niet meer de politie kon bellen. Hij belde rond 2.30 uur bij de woningen in de straat aan, maar niemand deed open. 

Videodeurbel

"Ik heb overal aangebeld", zegt hij. "Een bewoner deed ook niet open, maar had een videodeurbel. Hij zag dat mijn shirt gescheurd was en zei, ik bel de politie."

De politie arriveerde volgens de chauffeur snel. Hij kon nog diezelfde nacht aangifte doen. Gisteren vonden politiemensen zijn gestolen taxi terug. 

Kofferbak

Vorige week maandag vond er ook al een overval op een taxichauffeur plaats. Die chauffeur werd door de overvallers in zijn eigen kofferbak gestopt. De politie kan nog niet zeggen of er sprake is van één bende die het op taxichauffeurs heeft voorzien. 

Quote

"De politie kijkt uiteraard of er mogelijk sprake is van een verband tussen de twee incidenten"

Woordvoerder politie

"Het is natuurlijk opmerkelijk te noemen dat er binnen relatief kort tijdsbestek twee incidenten achter elkaar zijn geweest waarbij een taxichauffeur op een heftige wijze wordt overvallen", zegt een politiewoordvoerder. "De politie heeft deze zaken dan ook in onderzoek en kijkt uiteraard of er mogelijk sprake is van een verband tussen de twee incidenten."

Het slachtoffer heeft goede hoop dat de politie de daders ook vindt. Hij wil, zodra hij zijn taxi van de politie heeft teruggekregen, snel weer aan het werk. "Na de overval voelde ik me niet veilig", zegt hij. "Maar de politie kwam snel in actie. Nu voel ik me beter. Ik voelde me eerst verdrietig. Maar nu voel ik me beter."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938