Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax heeft een oogje op Heerenveen-keeper Noppert'

21 augustus 2024, 11.54 uur · Aangepast 21 augustus 2024, 12.06 uur · Door AT5

Ajax heeft interesse getoond in Andries Noppert, meldt Voetbal International. 'De Toren van Joure', die in 2022 nog uitblonk op het WK in Qatar, is tegenwoordig tweede keeper van sc Heerenveen.

Carlo Bruil Fotografie / Wikimedia

Ajax en Heerenveen zouden op dit moment in gesprek over een mogelijke transfer, Een overstap van Ajax-doelman Jay Gorter naar Heerenveen zou daarbij ook besproken worden.

Volgens VI kan de interesse in de 2,03 meter lange doelman niet los worden gezien van de invloed die Louis van Gaal op Ajax heeft als adviseur van de club. De twee kennen elkaar van het afgelopen WK in Qatar, waar Van Gaal tot ieders verbazing Noppert als eerste keeper aanwees.

Tweede keeper

Na dat WK belandde de nu 30-jarige Noppert in een vormcrisis. Hij raakte vorig seizoen een tijd lang zijn basisplaats kwijt en werd niet geselecteerd voor het EK in Duitsland. Ook dit seizoen lijkt hij de concurrentiestrijd met Mickey van der Hart te hebben verloren.

Ook bij Ajax is het dit seizoen onrustig onder de lat. Diant Ramaj, die vorig seizoen nog overtuigde als eerste keeper, heeft sinds de zomer nog geen officiële wedstrijd gespeeld. Trainer Francesco Farioli geeft voorlopig de voorkeur aan de 40-jarige Remko Pasveer.

Medic weg

Verdediger Jakov Medic is inmiddels vertrokken bij Ajax. De Kroaat speelt komend seizoen bij Vfl Bochum in Duitsland.

Medic beleefde een onvergetelijk debuut door de bal van zo'n dertig meter in de kruising te schieten. Daarna raakte Medic al snel uit de picture bij Ajax: hij zou uiteindelijk maar in zes eredivisiewedstrijden in actie komen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938