Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Poolse journalist over Jagiellonia Bialystok - Ajax: "Voor ons grootste wedstrijd in clubhistorie"

22 augustus 2024, 08.00 uur
Door Sammie van den Broek · Foto: AT5

Ajax speelt vanavond om 20.45 uur een belangrijke wedstrijd voor de play-offs tegen de Poolse ploeg Jagiellonia Bialystok. Een nog onbekende ploeg voor Ajax en waarschijnlijk voor heel Amsterdam. Jerzy Kulakowski van de lokale radiozender Polski Radio Bialistok, volgt de club op de voet. Spoiler: hij denkt dat Ajax gaat winnen vanavond. 

Jagiellonia Białystok heeft tot nu toe weinig successen geboekt in Europa. De Poolse club nam sinds 2010/11 regelmatig deel aan de voorrondes van de Europa League, maar slaagde er nooit in om het hoofdtoernooi te bereiken. Maar nu kan het zomaar dus gaan gebeuren. Alhoewel, dan moeten ze dus gaan winnen van Ajax.

Kulakowski volgt de Poolse club al jaren op de voet en is vrij duidelijk over de kansen van de Poolse kampioen vanavond. "We hebben verloren in de Champions League kwalificatie tegen een middelmatig FK Bodø/Glimt. Dus, hoe kunnen we dan winnen van Ajax", vraagt Kulakowski  zich af vanuit z'n radiostudio. Ondanks dat Ajax zichzelf ook nog aan het uitvinden is onder de nieuwe trainer Farioli, ziet Kulakowski geen reden dat de Amsterdammers het echt moeilijk gaan krijgen. "Ik kan het gewoon niet geloven", aldus de Poolse commentator. ""

Mooiste wedstrijd ooit voor Jagiellonia Białystok

"Voor onze club is dit de grootste wedstrijd in de historie", vertelt hij glunderend. "Tegen zo’n sterk team als Ajax, dat hadden we vijf of tien jaargeleden niet durven dromen". Stel, in een scenario dat Jagiellonia Bialystok wint van Ajax dan zal er een enorm volksfeest lostbarsten in Bialystok. "Ik denk dat iedereen de volgende dag vrij krijgt in de stad", lacht Kulakowski. 

AT5

Białystok City Stadium

Jagiellonia Białystok speelt zijn thuiswedstrijden in het Białystok City Stadium. Dit stadion bestaat sinds 1972. Er is plaats voor ruim 22.000 toeschouwers en volgens Kulakowski zijn de fans berucht om het geluid dat ze kunnen produceren. "En ze zullen blijven zingen, schreeuwen en in hun handen klappen. Ajax zal het heet krijgen in ons stadion", vertelt hij. 

De wedstrijd begint vanavond  20.45 uur in Polen. Op donderdag 29 augustus de return in Amsterdam. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938