Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Farioli en Berghuis bereiden zich voor op zware klus tegen Panathinaikos

14 augustus 2024, 19.02 uur
Door Sammie van den Broek · Foto: AT5

Ajax gaat morgen proberen de play-offs van de Europa League te halen. Na de 1-0 overwinning op Panathinaikos in Athene vorige week, staat morgen de return in de Arena op het programma. Francesco Farioli en Steven Berghuis zijn op hun hoede voor onderschatting tegen de Grieken.  

Na de winst in Griekenland heeft Ajax de beste papieren om door te gaan, maar de Italiaanse coach benadrukt dat zijn team er nog niet is. "Heel zwaar, superzwaar", zegt Farioli over de wedstrijd. "Het is voor ons een wedstrijd die we moeten beschouwen als een nieuwe wedstrijd", vervolgt hij. "Ik heb na de vorige wedstrijd een goed gevoel, maar dat zegt niets", vertelt Berghuis in de perszaal van Ajax. 

Het papiertje in de broek

Zo kennen we inmiddels Farioli: een bal om z’n arm, heen en weer lopend en druk met aanwijzingen geven, maar nog iets valt op:  het papiertje in z’n broek. De Italiaan moet lachen als hij een vraag krijgt over het 'papiertje'.

Farioli tijdens trainingskamp met het papiertje in z'n broek. - AT5

"Ik heb hem altijd bij me", vertelt hij. "Ik ben jong, maar ook ik word ouder", zegt hij lachend. Op het papiertje staat het verloop van de training en andere punten. Tot dusver helpt het papiertje, want Ajax incasseerde maar één tegengoal de afgelopen drie wedstrijden. En ze wisten vorige week te winnen in Athene.

Nu moeten de Amsterdammers zich morgenavond wederom gaan bewijzen. Winnen de Amsterdammers is dat een grote stap richting de begeerde miljoenen die gekoppeld zijn aan plaatsing voor het Europese toernooi. Morgenavond om 20.15 uur start de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938