Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-seizoen officieel van start met Open Dag: "Genieten met de kinderen en mijn vrouw"

5 augustus 2024, 20.00 uur · Door Jimmy Miltenburg

Met de presentatie van het vrouwen- en mannenteam is het nieuwe seizoen van Ajax officieel afgetrapt. Duizenden Ajacieden kwamen naar de Johan Cruijff Arena om, na het frustrerende seizoen van vorig jaar weer met een schone lei te beginnen.

AT5

Het supporterschap was vorig seizoen behoorlijk zwaar, zo beamen de fans ook vandaag weer. Toch is er op de pen dag vooral ruimte voor een positieve blik en hoop op verbetering. "Het vertrouwen gaat niet zomaar weg", aldus een fan. "Er moet nog wel iets gebeuren, maar ik denk dat het wel weer teruggaat komen."

Vandaag werd eerst de selectie van de vrouwen, met de nieuwe trainer Hesterine de Reus, gepresenteerd. Het programma werd verder gevuld met verschillende artiesten, waaronder Danilo en Peter Beense, waarna ook de selectie van de mannen het podium op kwam. "Ik hoop dat het met Ajax goedkomt en dat ze dit jaar weer kampioen worden, want we smachten er wel naar", vertelt een supporter. 

AT5

Voor veel jonge Ajacieden was het vandaag de uitgelezen kans om hun favoriete speler eens van dichtbij te zien. Er staken twee namen bovenuit. "Kenneth Taylor, nee, Brubbey", vertelt een jonge fan, waarna hij een tik krijg van zijn vriend en herstelt: "Brobbey!" Ook andere jonge fans noemden voornamelijk Brobbey en Taylor. "Brobbey", klinkt het uit de monden van drie jonge fans. "Hij is sterk en kan goed goals maken."

Na vandaag zullen de ogen zich gaan richten op de wedstrijden. De Ajax Vrouwen beginnen op 31 augustus aan hun seizoen tegen FC Twente voor de Super Cup. De mannen spelen aanstaande donderdag weer voor plaatsing voor de Europa League, uit tegen het Griekse Panathinaikos. Zondag begint de competitie met de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.