Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt geschrokken van brand bij snackbar Marathonweg: "Wij zitten hier elke dag"

1 augustus 2024, 14.09 uur · Aangepast 1 augustus 2024, 14.31 uur · Door Quirien Euwe

De brand bij snackbar Coja aan de Marathonweg vannacht is bij veel buurtbewoners hard aangekomen. "Ik vind het verschrikkelijk, dit was echt m'n stekkie", zegt een vrouw die vlakbij de snackbar woont.     

AT5

De brand brak vannacht rond 5 uur uit. "Ik werd er wakker van, ik hoorde direct heel veel brandweer. Het bleef maar loeien", vertelt een vrouw. Een ander: "Ik kon niet meer slapen, ik zat rechtop in m'n bed." Binnen een half uurtje wist de brandweer de boel te blussen. Een aantal omwonenden moesten hun huis verlaten, niemand raakte gewond.

Vermoedelijk aangestoken

Omdat de politie vermoedt dat de brand is aangestoken, wordt er de hele ochtend onderzoek gedaan. De schok voor de buurtbewoners is extra groot, omdat de snackbar een geliefde plek is. "Het was niet alleen mijn stekkie, maar ook het stekkie van m'n vader en m'n moeder toen ze nog leefden. We zaten hier altijd, altijd vriendelijke mensen. Het doet me heel veel." 

AT5

Ook anderen die vanochtend komen kijken, kennen de snackbar goed. "We zijn echt geschrokken ", zegt een vrouw. Zeker in de zomervakantie komen we hier elke dag even zitten." Haar man vult aan: "Ik ken deze zaak sinds ik een klein jochie ben. Deze jongens zijn superlief, ik ken ze goed. Ze werken hard, dit gun je ze niet."

Medewerkers van de snackbar wilden ter plekke niet reageren op de brand. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938