Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gelegenheidslinksback Martha gaat in België spelen na vertrek bij Ajax

31 juli 2024, 20.48 uur · Door Milton Pus

Ar'Jany Martha gaat in België voetballen. De twintigjarige aanvaller, die vorig seizoen vaak linksback stond, was transfervrij nadat zijn contract in Amsterdam niet werd verlengd. Martha heeft een contract voor meerdere seizoen getekend bij Beerschot, de club van trainer Dirk Kuijt. 

AT5

Martha speelde meer dan honderd wedstrijden voor Jong Ajax. Hij maakte onder toenmalig trainer John van 't Schip zijn debuut tegen FC Volendam als linksback. Ajax boekte die avond voor het eerst in bijna drie maanden weer eens een overwinning.

Na die wedstrijd speelde de international van Curaçao nog twaalf wedstrijden voor het eerste van de Amsterdammers, maar vanaf februari was het ineens gedaan met de speeltijd voor Martha. Nadat Van 't Schip besloot om hem niet mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt, speelde de aanvaller geen minuut meer in het eerste. 

"Ik kon bijtekenen bij Ajax", stelt Martha nu op de clubwebsite van Beerschot, "maar ik wilde vooral meer gaan spelen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot. Ik kijk er alvast naar uit om hier in het Olympisch Stadion te spelen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938