Start van hoofdcontent

Olympische Spelen

nl

'Amsterdamse' 3x3-basketballers beginnen Spelen met overwinning op China

30 juli 2024, 21.16 uur · Aangepast 31 juli 2024, 00.17 uur · Door AT5

Het Nederlandse 3x3 basketballers zijn de Olympische Spelen sterk begonnen. Het team, dat voor driekwart uit Amsterdammers bestaat, rekende in het openingsduel af met China: 21-16.

Worthy de Jong en Dimeo van der Horst tijdens de voorbereiding - AT5

De in Zuidoost opgegroeide Worthy de Jong zorgde na 9 minuten en 30 seconden voor de beslissing door de score voor Nederland naar 21 te brengen. 3x3-wedstrijden duren in principe 10 minuten, tenzij een van de teams voor die tijd tot dat puntenaantal komt. De wedstrijd was daardoor 30 seconden voor tijd al afgelopen.

De Jong, die een lange carrière in het 'normale' basketbal achter de rug heeft, was de uitblinker in deze openingswedstrijd. Met negen punten had hij een groot aandeel in de score.

Naast De Jong zitten er met Dimeo van der Horst en Arvin Slagter nog twee Amsterdammers in de selectie. Noordwijker Jan Driessen is de enige in de ploeg die uit een andere plaats komt.

Tegen regerend Olympisch kampioen Letland speelt Nederland morgen de tweede wedstrijd op het toernooi. Dat duel begint om 18.35 uur.

De voorbereiding op de Olympische Spelen speelde zich af in het Velodrome in Sloten. AT5 was bij één van die trainingen aanwezig.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938