Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Gewonde bij steekpartij op Damrak, handhavers herkennen 19-jarige verdachte

25 juli 2024, 20.31 uur · Aangepast 26 juli 2024, 11.56 uur · Door AT5

Bij een steekpartij op het Damrak in het centrum is rond 20.00 uur een 22-jarige man gewond geraakt aan zijn gezicht. De politie heeft lange tijd in de omgeving naar de dader gezocht. Rond 21.30 uur werd er op de Nieuwmarkt een 19-jarige Amsterdammer aangehouden. 

Volgens getuigen vond de steekpartij plaats op de stoep voor een supermarkt en vluchtte het slachtoffer daarna de supermarkt in. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Ook landde verderop op het Marineterrein een traumahelikopter, maar dat bleek niet nodig. Het slachtoffer is met een 'flinke wond in het gezicht' overgebracht naar het ziekenhuis, dat hij na behandeling kon verlaten.

De politie had na de steekpartij het signalement van de verdachte via Burgernet verspreid. In de omgeving reden verschillende politieauto's rond om de man te zoeken. Ook handhavers zochten mee.

Martin Damen

Een paar handhavers zagen op de Nieuwmarkt een man lopen die aan het signalement voldeed. Zij alarmeerden de politie. Agenten in burger van het zakkenrollersteam hebben de verdachte daarna opgepakt. Hij kreeg witte zakken om zijn handen om geen sporen verloren te laten gaan.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de verdachte een 19-jarige man uit Amsterdam is. Hij is naar het cellencomplex overgebracht en zal later door de recherche verhoord worden.

De Forensische Opsporing van de politie heeft sporenonderzoek gedaan op de plek waar de steekpartij plaatsvond. Een deel van de stoep is afgezet. De supermarkt blijft waarschijnlijk de rest van de avond dicht.

Martin Damen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938