Start van hoofdcontent

Oost

nl

Verkeer rond ring Oost vast door werkzaamheden: "Compleet waardeloos"

22 juli 2024, 11.20 uur · Aangepast 22 juli 2024, 15.48 uur · Door AT5

Op de wegen rond de afgesloten A10 Oost staan vanochtend behoorlijk wat files. Dat komt doordat het deel tussen knooppunt Watergraafsmeer en afrit Durgerdam, op de buitenring, dicht is door werkzaamheden. 

Veel file op de IJburglaan - AT5

Zo staat er op de IJburglaan, waar vandaag ook nog eens werkzaamheden begonnen, een behoorlijke file om richting het centrum te komen en geldt dat ook bij de afslag Watergraafsmeer. Vanaf de Middenweg loopt de file helemaal tot het Oosterpark. Een afslag verder, waarmee je bij het Prins Bernhardplein komt, staat er een file die vanaf de Gooiseweg tot aan de Sarphatistraat loopt. De vertragingen verschillen van 20 tot 35 minuten. 

Andere kant op

Omdat de binnenring wel open is, raadt Rijkswaterstaat weggebruikers die naar Noord moeten aan om de A10 omgekeerd te rijden. Dus eerst via de A10 Zuid. Daardoor staat er vanochtend ook een lange file op de ring zelf die al begint op de A1. 

De werkzaamheden duren tot en met 14 augustus, daarna is de binnenring aan de beurt. Die werkzaamheden duren dan weer tot de ochtend van 9 september. Tijdens de wekenlange afsluitingen wordt onder meer gewerkt aan het asfalt en de voegen van de Zeeburgerbruggen. Ook wordt de Zeeburgertunnel onder handen genomen. 

Automobilisten die vanochtend in de file stonden hebben er geen goed woord voor over: "compleet waardeloos" en "echt hopeloos", klinkt het.

De situatie rond 11.00 uur - ANWB

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938