Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cowboy van de Jordaan lanceert elpee: "Ik ben de nieuwe Michael Jackson"

20 juli 2024, 20.00 uur · Door Philippine Bulsing & Brechje van Campen

Bruin Parry, alias Bruin Jackson, alias cowboy van de Jordaan, heeft donderdagavond in de Melkweg zijn nieuwe elpee gelanceerd. Twee jaar geleden werd hij ontdekt tijdens het dansen op het Johnny Jordaanplein. Deze week werd na jaren in de studio dan eindelijk zijn album gelanceerd.

AT5

De moonwalk, glitters en pailetten, voor wie niet goed kijkt denkt dat Michael Jackson afgelopen week het podium van de Melkweg beklom. Heel ver zit men er niet vandaan, want Bruin Parry voelt zich op het podium bijna de king of pop zelf. Deze avond was speciaal voor hem, hij lanceerde namelijk zijn eerste elpee, Cowboy van de Jordaan. 

Niet alleen hijzelf is op de plaat te horen. Onder anderen Abel en Donny Ronny waren er bij de lancering in de Melkweg bij. Vorige week werd Love Dames, een nummer op het album, al gelanceerd. Samen met Abel is hij in een videoclip te zien, mét Katja Schuurman. Liefde voor de vrouw staat hier centraal."In dit nummer dans ik wel het meeste. Als ik moet kiezen tussen zingen of dansen kies ik wel zingen."

Quote

"Cowboy is een leuk woord. Dat past niet bij de Jordaan, het laat zien dat ik echt een ster ben"

Bruin Jackson

Twee jaar geleden ontdekte Mario Davidson de jonge artiest terwijl Bruin aan het dansen was om de hoek van zijn huis. Op het Johnny Jordaanplein danst hij al jarenlang met zijn koptelefoon op. Dat mensen kijken of foto’s maken vindt Bruin helemaal niet erg. "Mensen worden blij van mij, dat merk ik. Ik word daar zelf ook vrolijk van."

dansend op het Johnny Jordaanplein - AT5

Creatief is de Jordanees zeker. Hij begon jaren geleden al met tekenen, mocht in 2019 zijn kunst exposeren en bracht zelfs met een kledingmerk een eigen ontworpen zwembroek op de markt. Maar te lang stil staan bij alles wat hij heeft bereikt doet de jonge maker niet. "Deze avond in de Melkweg was zo leuk. De mensen, iedereen, ik ben zo trots. Maar nu ga ik eerst met vakantie. Daarna wil ik meteen meer liedjes maken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938