Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wethouder wil 'milde knip' Weesperstraat: van twee banen naar één en 30 km/uur

18 juli 2024, 16.45 uur · Door AT5

Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) wil versmallingen in de Weesperstraat aanbrengen en daar ook de maximumsnelheid verlagen van 50 naar 30 km/uur, schrijft ze in een raadsbrief. Het doel is het verminderen van de overlast voor omwonenden. Van der Horst noemt de maatregelen een 'eerste stap op weg naar een Weesperstraat waar verkeer en stedelijk leven meer in balans zijn met elkaar'. De aanpassingen wil Van der Horst in 2025 uit gaan voeren.

AT5

De dagelijkse autostroom in de Weesperstraat zorgt momenteel voor problemen op het gebied van geluidsoverlast, luchtkwaliteit en verkeersveiligheid, schrijft de wethouder. Na de veelbekritiseerde 'knip' vorig jaar juni, de pilot waarbij de straat zes weken werd afgesloten om te zien welke effecten dat had, wil Van der Horst nu van de straat deels een eenbaansweg maken, zodat daar met 30 km per uur kan worden gereden. 

Het is nog niet bekend op welke plekken de versmallingen komen. Van der Horst denkt dat met deze maatregelen auto's minder vaak remmen en optrekken, wat voor een betere doorstroming zorgt. En dus ook minder overlast voor de omwonenden.

Gesprekken met betrokkenen

Volgens de wethouder heeft ze al gesprekken gevoerd met belanghebbenden, zoals de Nood- en hulpdiensten. Ze zegt ook te willen gaan praten met de taxibranche, het Aanvullend Leerlingenvervoer en andere zorgaanbieders. "Voor mij is van belang in deze aanpak de geleerde lessen van de pilot ter harte te nemen", schrijft Van der Horst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938