Start van hoofdcontent

Weer

nl

Het water op, de parken in: warm en overwegend droog weer op komst

14 juli 2024, 13.41 uur · Aangepast 14 juli 2024, 13.56 uur · Door AT5

Na de kletsnatte dagen van afgelopen weken lijkt het eindelijk wat warmer weer te worden. Vandaag is het flink zonnig. Morgen en overmorgen verwachten meteorologen nog wel wat regen, maar daarna blijven de temperaturen stabiel en wordt het vooral droog.

Deze foto is niet van vandaag - AT5

Veel mensen zijn vandaag lekker buiten te vinden, en geef ze maar eens ongelijk. De zon schijnt vandaag flink met temperaturen rond de 20 graden. En dat is ook te merken op sociale media.

Komende dagen meer kans op buien

Morgen blijft het ook zonnig met oplopende temperaturen tot wel 23 en 27 graden. In de middag is er toch wel wat kans op neerslag. "Tijdens de eerste middaghelft schijnt de zon flink, afgewisseld door wat sluierwolken", staat op Weeronline. In de avond neemt "de bewolking verder toe en vanuit het zuidwesten trekt een aantal buien noordoostwaarts over het land".

Ook die dag erna komen er buien over het land, mogelijk - volgens de weersite - met onweer. "Lokaal kan het tijdens een bui onweren. Gedurende de nachtelijke uren komen verspreid over het land buien voor."

Daarna: veel zon

Maar zonaanbidders niet getreurd, want vanaf woensdag is het prima zomerweer. De temperatuur schommelt dan tussen de 21 en 25 graden en wolken geven een lekker briesje in de stad. Er zal een stuk minder neerslag vallen dan normaal in de tijd van het jaar. 

"Ook de zon krijgt de komende periode flink wat meer ruimte. Door een combinatie van flink wat ruimte voor de zon en aangename temperaturen is het vaak heerlijk vakantieweer."

Jouw foto delen? 

Dat kan via onderstaande tiplijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938