Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Restaurant aan Burgemeester De Vlugtlaan na explosie nu doelwit van beschieting

8 juli 2024, 08.43 uur · Aangepast 8 juli 2024, 11.58 uur · Door AT5

Een Turks restaurant aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West is vannacht beschoten. In de ruit van de eetgelegenheid, nabij Plein '40-'45, zijn meerdere kogelinslagen te zien. Hetzelfde pand was 48 uur eerder ook al doelwit van een explosie.

De schietpartij gebeurde iets na 3.30 uur, terwijl er nog drie medewerkers aanwezig waren. Uit voorzorg werd de omgeving door de politie ruim afgezet.  Er is minstens vier keer geschoten.

Na de beschieting zou een tweetal op een scooter zijn weggereden. Hoewel er uitgebreid naar hen is gezocht, zijn zij niet gevonden.

Ontploffing op terras

Op het terras van het restaurant was twee dagen eerder een explosie. Omwonenden hoorden toen rond 4.45 uur een harde knal. Door de ontploffing ontstond een kleine brand, niemand raakte gewond. Ook toen reed een tweetal op een scooter weg na het incident.

De recherche neemt de zaak hoog op en houdt rekening met een verband tussen de explosie en de beschieting. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Ook wordt expliciet gevraagd of mensen meer weten over eventuele (criminele) conflicten.