Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Dikke lip en snee in voorhoofd: pont botst tijdens het aanmeren bij NDSM

7 juli 2024, 13.08 uur · Aangepast 8 juli 2024, 09.11 uur · Door AT5

De pont van Centraal Station naar de NDSM heeft kort na middernacht een klap gemaakt bij het aanmeren. Verschillende passagiers melden aan AT5 dat de pont de wal of een betonnen pilaar raakte. Het GVB laat weten dat het aanmeren inderdaad 'iets minder soepel verliep dan normaal'.

De pont was vol met voetbalfans die huiswaarts keerden na de kwartfinale tussen Nederland en Turkije. Volgens verschillende passagiers botste de pont vervolgens tegen een object aan.

Quote

"Het bloedde gigantisch"

Marisela over haar verwonding

"Het bloedde gigantisch", zegt Marisela tegenover AT5 in bovenstaande video. "Alles zat onder het bloed." Ze heeft er een snee in haar voorhoofd aan over gehouden. Veel anderen raakten volgens haar ook gewond, net als dat veel fietsen kapot vielen. Ook Mauri raakte gewond, "een dikke lip". Zij hoopt dat er een bericht van het GVB komt om schade af te handelen. "Want dit is niet normaal."

Het GVB laat desgevraagd weten dat het aanmeren 'iets minder soepel verliep dan gebruikelijk'. Volgens een woordvoerder vielen er echter geen gewonden. "Toen de schipper beneden ging kijken, bleek iedereen in orde."

Reconstructie

GVB zegt onderzoek te doen naar wat er precies gebeurd is. "We zijn aan het reconstrueren wat plaatsgevonden heeft. Dat doen we aan de hand van verhalen van reizigers, omstanders en schippers die aan boord waren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938