Start van hoofdcontent

West

nl

Deur in brand door explosie op Hoofdweg, politie zoekt verdachte in Osdorp

30 juni 2024, 20.57 uur · Aangepast 30 juni 2024, 22.11 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Op de Hoofdweg in West heeft rond 20.30 een explosie plaatsgevonden. Door de explosie vloog er een voordeur in brand. De politie zoekt een verdachte die na de explosie wegrende in de richting van het Mercatorplein en later in Osdorp werd gesignaleerd. 

Een bewoner van de straat laat weten dat de knal 'niet normaal' was. "Het opmerkelijke was dat alle buren meteen uit het raam hingen te kijken. Dat gebeurt nooit meer." Een andere bewoner heeft de explosie 'gevoeld en gehoord'.

Het ging om de voordeur van een benedenwoning. De bewoner van die woning was tijdens de explosie thuis. Buurtbewoners hebben het vuur geblust. Er hoefde volgens een politiewoordvoerder niemand naar het ziekenhuis. Sommige bewoners zijn wel nagekeken door ambulancepersoneel. 

Signalement

De politie zoekt een verdachte en heeft zijn signalement via Burgernet vrijgegeven. De man is ongeveer twintig jaar oud, heeft een snor, een licht getinte huidskleur, draagt een heuptasje met rode band en een zwart vest van het merk Under Armour. Zijn broek is van hetzelfde merk.

Rond 21.30 uur verspreidde de politie een nieuwe Burgernetmelding met hetzelfde signalement, maar de locatie was toen de Osdorper Ban in Nieuw-West. Een politiewoordvoerder laat weten dat de verdachte daar is gesignaleerd rond die tijd. Hij is dus nog niet aangehouden. 

Op de Hoofdweg hebben eerder ook al explosies plaatsgevonden. Zo was het in 2023 raak bij een supermarkt en een jaar eerder bij een kapperszaak

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938