Start van hoofdcontent

Stad

nl

IJtunnel vijf uur lang dicht door kapotte omroepinstallatie

28 juni 2024, 16.38 uur · Aangepast 28 juni 2024, 18.06 uur · Door AT5

De IJtunnel richting Noord was bijna de hele middag afgesloten vanwege een probleem met de omroepinstallatie. Rond 18.00 uur werd het probleem pas verholpen. 

AT5

Het probleem ontstond rond 13.00 uur vanmiddag. Daardoor kunnen de luidsprekers in deze tunnelbuis niet gebruikt worden bij incidenten. "We moeten de tunnel daarom sluiten, het is een voorzorgsmaatregel", zei een woordvoerder van de gemeente. 

Eerder vanmiddag kwam er al een monteur, maar het lukte toen niet om de omroepinstallatie te repareren. "Er moest een specialist komen", zei de woordvoerder. De gemeente heeft de hoop dat de tunnelbuis binnen nu en een uur weer open kan. 

In omgeving van de tunnel stond het verkeer op meerdere plekken vast. Het ging onder meer om de Piet Heinkade en de Kattenburgerstraat. De tunnelbuis richting het centrum, in zuidelijke richting dus, was wel de hele middag open. 

Woensdag was ook de Piet Heintunnel al uren dicht. Dat kwam toen door een kapotte glasvezelkabel. De tunnel moest vrij blijven omdat passagiers van de tram bij noodgevallen via de autoweg geëvacueerd moesten worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938