Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie houdt 29-jarige verdachte aan in kroongetuige-zaken

21 juni 2024, 11.20 uur · Aangepast 21 juni 2024, 11.46 uur · Door Bas Velzel

Een 29-jarige man is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een moord in Rotterdam, de beschieting van een club in de Spuistraat, het beschieten van een aantal andere panden en een overval. Het Openbaar Ministerie heeft sinds deze maand een kroongetuige die ook betrokken is bij een aantal van deze zaken. 

Martin Damen

Op 11 juni maakte het Openbaar Ministerie bekend dat zij een kroongetuige-overeenkomst hebben gesloten met de 29-jarige Dominique K. om opdrachtgevers en andere betrokkenen te vervolgen voor meerdere zaken. 

De kroongetuige is veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op de 33-jarige Serday Ay in oktober 2020 in Osdorp en een gewapende overval op een belwinkel in Alphen aan den Rijn. In ruil voor strafmindering heeft K. verklaringen afgelegd over de moord op Ay, een moord in Rotterdam, de voorbereiding van een niet uitgevoerde moord in Rotterdam en de beschieting van een horecagelegenheid in de Spuistraat.

Moord en beschieting

De 29-jarige man die de politie nu heeft aangehouden wordt ook verdacht van het voorbereiden van de moord in Rotterdam die niet is uitgevoerd en de beschieting van de club in de Spuistraat op 29 juli in 2020. Die beschieting wordt door het OM ook gezien als poging tot moord omdat er mensen in het pand aanwezig waren. 

Daarnaast is hij volgens het OM ook betrokken geweest bij het beschieten van de winkel Little India aan de Johan Huizingalaan, bij aanslagen op een reisbureau in Den Haag, het beschieten van een woning in Eindhoven en een overval op een telefoonwinkel in Beverwijk. Dat alles in de periode tussen mei en november van 2020. 

Of de 29-jarige man is aangehouden na de verklaringen van Dominique K. kan het Openbaar Ministerie niet bevestigen. Het OM laat weten wel dat nieuwe aanhoudingen in de zaken niet worden uitgesloten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938