Start van hoofdcontent

Schiphol

nl

Zes luchthavenmedewerkers opgepakt voor drugssmokkel op Schiphol

31 mei 2024, 08.31 uur · Door AT5

Zes luchthavenmedewerkers zijn opgepakt op verdenking van de smokkel van cocaïne. Dat meldt de Marechaussee in een bericht. Het zestal werkte bij verschillende bedrijven op en rond Schiphol.

De marechaussee op Schiphol (foto ter illustratie) - Koninklijke Marechaussee

De opgepakte verdachten zijn allemaal mannen in de leeftijd van 32 tot 51 uit Diemen, Almere en Amsterdam. Een speciaal team van de Koninklijke Marechaussee, de douane en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) begon het onderzoek nadat er tips waren binnengekomen dat er mogelijk cocaïne was verstopt in pallets uit Suriname. 

Hierbij kwam een 51-jarige inwoner uit Diemen als zogenaamde ‘luchthavenmakelaar’ in beeld, die opdrachten kreeg om via Schiphol cocaïne binnen te laten brengen. Een oud–luchthavenmedewerker, een 48-jarige inwoner van Almere, was de schakel tussen de luchthavenmakelaar, de uithalers en chauffeurs die de partijen verder Nederland in moesten brengen.

124.000 cash

In het onderzoek zijn ook meerdere woningen, bedrijfspanden en voertuigen doorzocht. Hierbij heeft het onderzoeksteam onder andere administratie, telefoons, voertuigen, een stroomstootwapen en circa 124.000 euro aan cash en crypto-valuta in beslag genomen.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis en de andere verdachten zijn deze week aangehouden en worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938