Start van hoofdcontent

OBA Live

nl

OBA Live: Radio mArt, AT6 en FunX Awards

30 mei 2024, 19.00 uur · Door AT5 & Informatief

Deze week in OBA Live hebben we drie audiomakers aan tafel. Met radiolegende Norman van Gom, bekend van Radio mArt hebben we het over zijn lintje, spreken we regisseur en schrijver Jan Hulst over de podcast AT6 en geeft programmadirecteur van FunX Eva Hol al wat prijs over de FunX Awards 2024.

Een koninklijke onderscheiding

Norman van Gom is directeur en het geluid van Radio mArt, een zender die zich al vanaf 1984 op de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam richt. Voor zijn werk heeft hij zelfs dit jaar een lintje gekregen. Norman: "Ik was erin geluisd en kon hem niet weigeren." De waardering in de vorm van een lintje vanuit de gemeente is er, maar helaas moet Radio mArt van anti-kraakpand naar anti-kraakpand  verhuizen, omdat zij na al die jaren nog steeds geen vaste werkruimte kunnen bemachtigen. Er wordt hard aan gewerkt om daar verandering in te krijgen. 

AT5
Quote

"Ik was erin geluisd en kon hem niet weigeren"

Norman van Gom

AT6 - Het echte geluid uit Amsterdam

Jan Hulst is schrijver en regisseur. Als regisseur is hij in het theater veel met het visuele aspect bezig, maar bij de podcast AT6, die door anderen als absurdistisch bestempeld wordt,  kan hij vrij en zonder concept werken. Jan: "Wij zijn de podcast begonnen omdat we geen zin meer hadden om film shit te regelen. Want als we het hele visuele skippen scheelt dat gedoe en kan je toch een verhaal vertellen. "

AT5
Quote

"Als we het visuele skippen scheelt dat gedoe en kan je toch een verhaal vertellen"

Jan Hulst

De FunX Music Awards

De FunX Music Awards worden voor de 11e keer uitgereikt, en voor de derde keer in AFAS Live. Programmadirecteur Eva Hol licht alvast het tipje van de sluier. Naast veel nieuw talent zal er dit keer ook aandacht geschonken worden aan de (Amsterdamse) grondleggers van de Nederlandse Hip Hop.

Voor Eva is radio  het medium waar ze zich het meest in kan vinden. Vooral live kan een programma alle kanten op gaan. Eva: "Je bouwt met radio meer een relatie op met de luisteraar dan bij televisie."

AT5
Quote

"Je bouwt met radio meer een relatie op met de luisteraar dan bij televisie"

Eva Hol

OBA Live wordt gemaakt in samenwerking met de OBA.