Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Zo verliep groots afscheid van Wallenkoning Jan Otten in Waalse Kerk

29 mei 2024, 10.44 uur · Aangepast 29 mei 2024, 18.30 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Casa Rosso-eigenaar Jan Otten, die vorige week op 82-jarige leeftijd overleed, kreeg vandaag een groots afscheid op de Wallen. De rouwstoet en de afscheidsdienst in de Waalse Kerk kun je in dit liveblog teruglezen.

29 mei 2024, 18.30 uur

Liveblog gesloten

Lees hieronder terug hoe het grootse afscheid van Wallenkoning Jan Otten verliep. 

29 mei 2024, 18.28 uur

Kijk hier terug hoe de afscheidsdienst verliep

AT5

29 mei 2024, 18.10 uur

Kist wordt van de Waalse Kerk naar Casa Rosso gebracht

AT5

29 mei 2024, 17.24 uur

Gerard Joling: "Jan Otten was echt een grootheid"

Gerard Joling vertelde na afloop van zijn optreden over Jan Otten. "Ze zeggen weleens, er is een Amsterdammer doodgegaan. Maar dit was wel echt een grootheid vond ik. Als je ziet wat hij aan panden bezit. Hoe hij dat uitbesteed. En hoe hij overal werkgelegenheid heeft voor zoveel mensen. Ik vond het een ongelooflijk lieve man."

De zanger stond te zingen terwijl de kist open stond, iets dat Joling niet eerder meemaakte. "Ik vond het eerst confronterend. Later dacht ik, dit is het leven, zo heeft hij het gewild."

AT5

29 mei 2024, 17.02 uur

Zoon Jan Otten: "Hij verdient niets minder dan dit"

Dylan Meijer, de zoon van Jan Otten, laat weten dat een afscheid zoals vandaag iets was wat zijn stiefvader had gewild. "Pa was iemand die je niet goed kan omschrijven, dit afscheid is ook zoiets. Het is met een lach en een traan. We janken de helft van de tijd, maar de andere helft proberen we het leven te vieren. Dat deed hij ook."

Dat er zoveel mensen naar het afscheid zijn gekomen noemt hij 'prachtig'. "Hij verdient niets minder dan dit. Hij was er altijd voor mensen en dat zie je vandaag terug als mensen een traantje laten. Het betekent voor ons echt heel veel en laat zien wat hij heeft gedaan voor de buurt. Hij probeerde er een dorp van te maken en dat is hem zeker gelukt."

AT5