Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden Amsterdammertjes doen mee aan NextGen Games in het Olympisch Stadion

24 mei 2024, 19.01 uur · Aangepast 24 mei 2024, 19.14 uur · Door Aron Boiten & Philippine Bulsing

Een drukte van jewelste vandaag in het Olympisch Stadion. Ruim 1700 Amsterdammertjes waagden zich aan de nieuwste sporten tijdens de NextGen Games. 

AT5

De kinderen razen voorbij op de bmx, de aerodynamische ringen van het spel You.Fo vliegen je om de oren en er wordt hard ge-Just Danced. Het Olympisch Stadion is dit weekend het toneel voor nieuwe en bijzondere sporten en is de springplank voor talenten. "Sommige jonge sporters die ooit zijn begonnen bij de NextGen games met een sport zijn nu topsporter", vertelt organisator Rowin Bouwmeester.

De focus van het evenement is jonge sporters kennis te laten maken met sporten. "We proberen de kids die we hebben verloren met actief zijn weer aan het sporten te krijgen. Door dat op een unieke manier te doen is het leuk voor ze om te doen én om ernaar te kijken."

You.Fo-en

Met een ambassadeur als Johan Cruijff kan de Amsterdamse sportuitvinding You.Fo niet ontbreken op de NextGen Games. Het werpen van een vliegende cirkel dat om een stok met een rood vanghandje moet belanden moet een combinatie van frisbeeën en Lacrosse zijn. "Het lastigste hieraan is het gooien en het vangen", vertelt een fanatiek meisje tijdens het vangen. Haar klasgenootje vult tijdens het gooien aan: "Je moet de stok goed recht houden, anders lukt het niet."

Quote

"You.Fo kan met Johan Cruijff als ambassadeur niet missen hier in het Olympisch Stadion"

Rowin Bouwmeester - organisatie
AT5

Deze editie staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen van deze zomer. Maar het evenement heeft al acht keer eerder plaatsgevonden. In deze tijd zijn een hoop nieuwe sporters ontdekt maar vooral veel nieuwe sporten. "We zijn misschien wel het trotst op het 3x3 basketbal. De talenten die hier vorig jaar nog op het veld stonden staan deze zomer op de Olympische Spelen.'' Dit onderdeel van basketbal is komende zomer voor de tweede keer een sport op de Olympische Spelen. 

De NextGen Games zijn nog het hele weekend. Zaterdag komen de tieners erbij en zondag mogen ook volwassenen mee doen. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938