Start van hoofdcontent

Stad

nl

Losgeslagen paarden rennen van Nieuw-West naar Badhoevedorp na ontsnapping uit manege

24 mei 2024, 17.01 uur · Aangepast 25 mei 2024, 09.47 uur · Door AT5

Bij een manege in Sloten zijn vanmiddag twee paarden ontsnapt. Ze maakten daarna een tocht van ongeveer 5 kilometer door Nieuw-West, waar ze ongeveer een kwartier over deden. De paarden zijn inmiddels gevangen. Ze raakten niet gewond.

AT5

De paarden ontsnapten rond 12.30 uur bij manege De Ruif aan de Sloterweg in Sloten. Aan het dashboard van de auto van waaruit de video is gemaakt, is te zien dat ze met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur over de weg rennen.

De paarden ontsnapten nadat een medewerker bij het schoonmaken van de paddock vergat het hek dicht te doen. Twee ruien, Bowie (10) en Ziggy (20, vernoemd naar Ziggy Stardust) zagen hun kans schoon om de hort op te gaan, vertelt bedrijfsleider Rebecca Peijpers. Personeel van de manege probeerde nog achter de paarden aan te rennen, maar dat bleek tevergeefs.

Via de Johan Huizingalaan sloegen de dieren bij het Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis af naar de Plesmanlaan in de richting van Badhoevedorp. Die Plesmanlaan liepen ze helemaal uit, waardoor ze uiteindelijk in Badhoevedorp uitkwamen.

Gevangen door andere manege

De ontsnapping van de paarden werd onder meer opgemerkt door Mandy Drunick, die zelf eigenaar van een manege in Sloten is. "Ik was thuis en hoorde ineens hard gekletter", vertelt Mandy. "Aan het geluid kon ik horen dat het paarden waren; zelf heb ik alleen pony's."

Mandy besloot gelijk op de fiets te stappen en achter de paarden aan te gaan. Toevallig kwam ze onderweg iemand tegen die bij de bereden politie (politie te paard) werkt. Op de fiets lukte het niet om de paarden bij te houden.

Ingesloten

Omdat de paarden in Badhoevedorp een erf opliepen en zich daardoor insloten, was het voor Mandy uiteindelijk een koud kunstje om de dieren op te vangen. "Ze waren gelukkig niet heel erg gestrest, al zijn dit soort dingen natuurlijk wel altijd spannend voor ze."

Mandy bracht de dieren uiteindelijk zelf terug naar De Ruif. De manege is haar dankbaar: "Heel lief hoe ze ons heeft geholpen", aldus bedrijfsleider Rebecca.

De paarden zijn inmiddels weer terug op de manege. Ze raakten niet gewond bij hun uitbraak. "Een van de twee is uitgegleden en heeft een schrammetje, maar voor de rest gaat het heel goed met ze. Al zullen ze de hier komende dagen wel iets van merken, want ze rennen natuurlijk niet elke dag zo'n eind."

Een spannende ochtend achter de rug.... Helaas hebben twee van onze paarden het voor elkaar gekregen om te ontsnappen...

Posted by Manege De Ruif on Friday, May 24, 2024

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938