Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Deel binnenstad dit Pinksterweekend afgesloten voor doorgaand verkeer

19 mei 2024, 08.16 uur · Aangepast 19 mei 2024, 15.23 uur · Door Stefan Bunschoten

Automobilisten die dit Pinksterweekend de binnenstad in willen, kunnen overdag niet via de Blauwbrug, Amstel en het Rokin rijden. De afsluiting is met borden aangekondigd. 

De route is sinds gisteren van 11.00 uur tot 18.00 uur afgesloten. Alleen bewoners en ondernemers die in het gebied zelf moeten zijn mogen erdoor. Waarschijnlijk zullen er verkeersregelaars staan die automobilisten ter hoogte van de Stopera laten omkeren. 

De gemeente heeft deze route, die ook bekend staat als 'Bijenkorffile' of 'stadshartfile', vaker afgesloten voor doorgaand verkeer. Op drukke dagen kan de file al op de Weesperstraat beginnen en rijdt het verkeer daarna stapvoets verder de binnenstad in

Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) kondigde vorig jaar ook aan dat er naast de keerlus ook nog een digitaal bord komt te staan bij de Blauwbrug, waarop automobilisten kunnen zien of er file is. Ze hebben dan de mogelijkheid om om te keren en een andere route te kiezen. Dat bord staat er nu nog niet. 

Verkeerde datum op borden

Verschillende lezers viel het op dat er vanochtend op de borden stond dat het om juni ging. Navraag bij de gemeente leerde dat het om een fout ging: er had 18/5 - 20/5 moeten staan. De gemeente heeft de borden later op de dag vervangen. 

De inmiddels vervangen borden:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938