Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wat vinden wij nou mooie nieuwbouw? Laatste kans om te stemmen

14 mei 2024, 09.00 uur · Aangepast 3 juni 2024, 15.10 uur · Door Informatief

Wat vind jij het mooiste nieuwbouwproject in de stad? Wat vind jij belangrijk aan een woning? Duurzaamheid, de bouwstijl of de prijs? Deze week kan iedereen nog stemmen op zijn of haar favoriete nieuwbouwproject via nieuwbouwprijs.nl. De Nieuwbouwprijs is dé publieksprijs voor bouwend en wonend Amsterdam en wordt dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt.

AT5

AT5 ging langs de 10 genomineerde projecten en spreekt met trotse bewoners.

Bouwen voor specifieke doelgroepen

Naast bijzondere bouwstijlen valt dit jaar op dat veel van de genomineerde projecten zijn gebouwd voor specifieke doelgroepen. Zoals Friendswoningen in de Houthavens voor jongeren, op Centrumeiland een project voor mensen die in het onderwijs werken en in Noord een nieuw complex voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Tien genomineerde projecten Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024 - AT5

Wethouder Wonen in debat met Amsterdammers

Nu de stembussen weer open zijn gaan we in het AT5 woondebat verder praten over nieuwbouw in de stad. Wethouder Wonen Reinier Van Dantzig gaat in gesprek met Amsterdammers over nieuwbouwprojecten. Waar moet nieuwbouw aan voldoen? Wat vindt de Amsterdammer belangrijk op het gebied van wonen en hoe krijgen we de woningmarkt in beweging? 

Het woondebat is te zien op AT5 op donderdag 16 mei om 20.15 uur.

Stemmen

Bekijk alle tien genomineerde projecten en breng je stem uit op nieuwbouwprijs.nl. Want de Amsterdamse nieuwbouwprijs is een publieksprijs. Architecten en ontwikkelaars kunnen het mooi hebben bedacht maar als Amsterdammer bepaal je zelf wat de mooiste, bijzonderste of belangrijkste nieuwbouw in je stad is. En dat al voor de zeventiende keer.

Kijk zaterdag 8 juni om 20.15 uur naar AT5 om te zien welk project er met de prijs vandoor gaat.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.