Start van hoofdcontent

Acties op de Uva

nl

Buren van de bezetting: "Begrip voor de zaak, maar niet voor vernielingen"

9 mei 2024, 08.30 uur · Aangepast 9 mei 2024, 15.27 uur · Door AT5

Op de ochtend na de ontruiming van het Binnengasthuisterrein kijken buurtbewoners en voorbijgangers met verbazing naar de chaos die is achtergebleven. Er is begrip voor het punt van de bezetters, maar ook kritiek op de vernielingen en het geweld. "Hier zo'n troep maken is voor mij onbegrijpelijk."

AT5

De schade op en rondom het Binnengasthuisterrein is na de derde demonstratiedag door pro-Palestina-activisten tegen de UvA zichtbaar. Zo liggen delen van straten open, staan muren en gevels vol met graffiti en zijn er veel vernielingen. De politie hield na de demonstratie van gisteren 32 activisten aan wegens geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing. 

De ME ontruimde gisteren het Binnengasthuisterrein dat bezet was door pro-Palestina demonstranten. Op de derde dag van de onrust bij de UvA gingen opnieuw demonstranten de confrontatie aan met de politie. Daarbij raakten activisten slaags met de ME en werd er onder andere met stenen naar agenten gegooid. 

Meerdere barricades die door de demonstranten waren neergezet, werden door de politie met shovels verwijderd. Schoonmakers van de gemeente waren tot diep in de nacht bezig met het ruimen van puin.

Bekijk hieronder de foto's van de overblijfselen van de bezetting.

AT5
AT5
AT5
AT5
AT5
AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938