Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Partij voor de Dieren vindt vuurwerkshow Martin Garrix ongepast vanwege broedseizoen

1 mei 2024, 17.12 uur · Aangepast 1 mei 2024, 18.01 uur · Door AT5

De Partij voor de Dieren is niet gelukkig met de vuurwerkshow die dj Martin Garrix aan het einde van Koningsdag gaf. Onder meer omdat het midden in het broedseizoen plaatsvindt. 

AT5

Martin Garrix, artiestennaam van Martijn Garritsen, geeft de laatste jaren aan het eind van elke Koningsdag een vuurwerkshow vanaf zijn eigen dakterras een vuurwerkshow. Ook dit jaar was de show in de wijde omgeving goed te zien en te horen.

Volgens Anke Bakker van de Partij voor de Dieren heeft het vuurwerk ook de broedparen in de omgeving verstoord: "Terwijl nesten, eieren en broedende vogels volgens de wet beschermd zijn tegen verstoring." 

De partij heeft inmiddels raadsvragen ingediend, onder meer om erachter te komen hoe het college zelf tegen de vuurwerkshow aankijkt.

De gemeente verklaarde na een eerdere vuurwerkshow van Garrix dat hij geen evenementenvergunning hoeft aan te vragen, omdat het op privéterrein plaatsvindt. De dj kreeg voor deze vuurwerkshow een 'ontbrandingstoestemming Vuurwerk' van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied namens de provincie Noord-Holland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938