Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 34: salsa & trumpisme

29 april 2024, 18.16 uur · Aangepast 6 mei 2024, 10.46 uur · Door AT5

Een bonte verzameling is het deze keer weer in een nieuwe aflevering van Damsko. Van salsadanspasjes tot ontbrekende zakdoekjes in het Concertgebouw.

In de spotlight staat deze week Leonardo Palermo. Die Italiaanse Amsterdammer is een echte salsafreak. Met zijn 62 jaar gaat hij salsafeesten af om te dansen tot zijn schoenen verslijten. Naast het dansen op Zuid-Amerikaanse muziek, zijn vrouwen Leonardo's grootste hobby.

In de miniserie Gozers volgens we negen buurtbewoners die hun stamkroeg hebben gekocht, om deze te behouden voor de buurt. Deze keer lopen de mannen tegen het eerste echte probleem aan. De aanvraag voor een vergunning voor een terras op het pleintje voor de zaak is door de gemeente afgewezen. Hoewel er al jaren een terras staat, wordt deze gedoogd. De mannen vrezen een financiële strop zonder dit terras.

AT5

En in de rubriek De Kaart ontmoeten we de New Yorkse Ali. Zij zegt de Verenigde Staten ontvlucht te zijn vanwege het volgens haar oprukkende trumpisme. Ze voelt zich als queer niet meer op haar gemak, omdat er door het hele land steeds meer anti-LBTI-wetten worden aangenomen.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien.