Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe turborotonde Hempontplein: "We creëren een veiligere situatie"

29 maart 2024, 16.00 uur · Aangepast 29 maart 2024, 16.58 uur · Door Joe Hammond / AT5 Producties

Er wordt een nieuwe turborotonde inclusief fietstunnel aangelegd op het Hempontplein in Westpoort. De rotonde zorgt voor een veiligere verkeerssituatie. In Het Verkeer spreken we omgevingsmanager Linda Ugur-van Schaik over de werkzaamheden.

AT5

Een turborotonde is een rotonde met meerdere rijstroken. "In dit geval gaat het om een rotonde met twee rijstroken", vertelt Ugur-van Schaik. Hierbij moet iemand voor het oprijden van de rotonde al de juiste rijstrook kiezen. Zodat er minder conflictpunten op de rotonde zijn.

Daarbij komt er ook een nieuwe fietstunnel. Zodat fiets- en autoverkeer gescheiden zijn. "Hiermee creëren we een veilige situatie voor de fietsers". 

Artist impression turborotonde Hempontplein - AT5

 "Ik wist helemaal  niet dat de werkzaamheden aan de hand waren", vertelt een automobilist. Maar de meeste mensen begrijpen de werkzaamheden wel. "Het was hier best een link stuk af en toe", vertelt een wielrenner. "Zeker als je met heel veel mensen tegelijk oversteekt."

Quote

"Het was hier best een link stuk af en toe"

Wielrenner

 Gevolgen voor het verkeer

 "Voor de fietsers is er een apart fietspad ingesteld", vertel Ugur-van Schaik. Voor het auto- en vrachtverkeer zijn er aangepaste routes. "Zij kunnen rijden via de Kombuisweg en de Dukdalfweg." 

 De werkzaamheden zijn eind mei klaar.

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, stuur ons dan een mail: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam