Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Man en vrouw na stappen in Centrum aangerand en mishandeld, 31-jarige man aangehouden

25 januari 2024, 17.56 uur · Door AT5

Na een avondje stappen op de Rozengracht afgelopen zondag is een vrouw aangerand door een voor haar onbekende man. Een vriend van de vrouw die het voor haar opnam, kreeg vervolgens harde klappen. De vrouw zelf werd ook mishandeld. De politie heeft een 31-jarige Amsterdammer opgepakt voor de aanranding en mishandeling. 

AT5 / Luuk Koenen

Toen het tweetal na de avond stappen in de richting van een taxi liep, kwam de onbekende man op de vrouw af. Hij sprak haar aan en pakte haar vast. De vrouw gaf aan dat niet te willen en liet dat ook volgens de politie duidelijk merken. Maar ondanks de afwijzing bleef de man haar aanraken. 

De man met wie zij liep, nam het voor haar op en zei tegen de onbekende man dat hij van haar af moest blijven. De verdachte keerde zich vervolgens tegen de man. Hij begon hem te beledigen en sloeg hem hard in het gezicht. Toen de vrouw haar vriend wilde beschermen werd zij ook door de verdachte mishandeld. 

In het moment wist de vrouw wel de politie te bellen. Agenten die ter plaatse kwamen zagen de verdachte op de vlucht slaan. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. De man is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938